Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- منابع خبری گزارش دادند: نمایندگان پارلمان نپال نقشه جدید سیاسی این کشور را تصویب کردند که مناطق مرزی مورد اختلاف با هند را بخشی از خاک نپال نشان می‌دهد. اقدامی که تنش میان دو کشور را بیش از پیش افزایش می‌دهد. تاریخ انتشار: 14:00 - 26 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۹۱۲۶

خبرگزاری میزان - بنابر گزارش رسانه‌های هند، این اقدام نشان دهنده سخت شدن موضع نپال در مقابل اختلافات قدیمی مرزی با هند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنوراگ سریستاوا سخنگوی وزارت امور خارجه هند در واکنش به تصویب نقشه جدید سیاسی نپال گفت: گسترش مصنوعی مرزها براساس واقعیت‌های تاریخی نبوده و معتبر نخواهد بود. این اقدام همچنین توافقنامه‌های کنونی ما مبنی بر مذاکره برای حل مسائل مرزی را نقض می‌کند.

کشور نپال نقشه جدید خود را در ماه گذشته منتشر کرد. این اقدام پس از احداث یک جاده ۸۰ کیلومتری توسط هند از ایالت اوتراکند به سوی منطقه مورد اختلاف گذرگاه لیپولک انجام شد. لیپولک با منطقه تبت هم مرز است و جاده احداثی هند از منطقه‌ای می‌گذرد که نپال آن را بخشی از خاک خود محسوب می‌کند.

در نقشه جدید نپال، مناطق مرزی در شمال غربی‌ترین نقطه این کشور، در داخل مرزهای نپال نشان داده شده‌اند.
آگنی پراساد سابکوتا رییس پارلمان نپال گفت: نقشه جدید عصر روز شنبه با ۲۵۸ رای (از ۲۷۲ نماینده) مثبت به تصویب رسید و هیچ نماینده‌ای مخالف آن نبود. این نقشه باید توسط شورای ملی، کمیته ویژه پارلمان و در نهایت رییس جمهوری نپال به تایید برسد تا بخشی از قانون اساسی این کشور شود.

مردم در شهر کاتماندو پایتخت نپال، اقدام به ترسیم نقشه جدید این کشور در خیابان‌ها کرده و سرودهای ملی سر دادند.

کی پی شرما اولی نخست وزیر نپال پس از تایید این نقشه گفت: میان احزاب سیاسی و همچنین جامعه نپال اتحاد وجود دارد. اکنون مذاکره با هند انجام خواهد شد.

اگرچه نخست وزیر نپال خواهان مذاکره با هند است، اما دهلی نو اعلام کرده اقدامات یکجانبه نپال در مورد مرزها را نخواهد پذیرفت و حاضر به مذاکره با این کشور نخواهد شد.

گذرگاه لیپولک در غرب کلاپانی یک منطقه مورد اختلاف مرزی میان هند و نپال است. نپال اعلام کرده است که این منطقه متعلق به بخش داروچولا این کشور است، اما هند نیز این منطقه را بخش جدایی ناپذیر ایالت اوتراکند خود می داند.

اختلافات ارضی هند و نپال شامل مناطق مختلفی است. هند منطقه مدهش یا ترای در جنوب نپال را که به زبان هندی سخن می‌گویند، متعلق به این کشور می‌داند.

دو کشور همچنین دارای اختلاف در منطقه 'کلاپانی'در ایالت اوتاراکند هستند. نپال ادعا می‌کند رودخانه موجود در غرب منطقه کلاپانی، جریان اصلی رودخانه کالی بوده، اما هند می گوید که رودخانه موجود در شرق منطقه کلاپانی جریان اصلی رودخانه کالی است.

رودخانه کالی منطقه مهاکالی در نپال را از ایالت اوتاراکند هند جدا می‌کند. بر اساس توافق امضا شده میان نپال و هند در زمان استعمار انگلیس در سال ۱۸۱۶میلادی، رودخانه کالی به عنوان مرز غربی نپال با هند مشخص شد، اما نقشه‌های ترسیم شده توسط نقشه برداران انگلیسی منشاء این رودخانه را در مناطق مختلف نشان می‌دهد.

این اختلاف در یافتن منشاء رودخانه باعث اختلاف مرزی بین هند و نپال بوده و در چند سال گذشته سبب سردی روابط دو کشور شده است. دهلی نو از نزدیک شدن نپال به چین ناراضی است، اما نپال می‌خواهد وابستگی خود به هند را کاهش دهد. در سال ۲۰۱۷ مسدود شدن مرزها از سوی هند باعث بحران شدید سوخت در نپال و همچنین کشته شدن بیش از ۵۰ نفر شد.

بیشتر بخوانید: روابط هند و نپال در آستانه تنشی جدید نخست وزیر پاکستان خواستار لغو تحریم‌های ایران شد توافق صلح میان آمریکا و طالبان امضا شد ترامپ اشتباه اوباما را در افغانستان تکرار می‌کند تمرکز ترامپ بر پاکستان؛ ترمیم روابط یا حصول اهداف یکجانبه

/انتهای پیام/

ایرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: هند نپال هند و نپال نقشه جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۰۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!

یک عضو کانون عالی بازنشستگان کشور می‌گوید: دریافتی بازنشستگان عضو کانون‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی فقط کفاف هزینه‌های ۱۵روز را می‌دهد، این درحالی است که اختلاف فاحشی با پرداختی سایر بازنشستگان دارند.

به گزارش فارس؛ در شرایطی که هنوز وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی مشخص نیست، یک مقام مسئول در کانون عالی بازنشستگان از مذاکرات این کانون با مسئولان تأمین اجتماعی درخصوص ضرورت افزایش منطقی حقوق بازنشستگان ومستمری بگیران خبر داده است.

نصرالله دریابیگی در این باره می‌گوید: در جلساتی که با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و معاونین داشته‌ایم سه پیشنهاد مهم را درباره افزایش حقوق کارگران بازنشسته تحت پوشش کانون عالی بازنشستگان طرح کرده‌ایم؛ اول این که افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تورم ۴۳. ۶ درصدی موجود را پوشش دهد دوم آن که دراجرای ماده ۴۱ قانون کار۳۵ درصد افزایش سطوح مزدی را لحاظ نمایند و افزایش مزایا هماهنگ با دریافتی کارگران و کارکنان دولت باشد.

نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با اشاره به این موضوع که مذاکرات مزدی این کانون همچنان ادامه دارد، مبنای افزایش حقوق سالانه بازنشستگان را مصوبه شورای عالی کارعنوان کرده و می‌گوید: ماده ۴۱ قانون کارجمهوری اسلامی ایران و ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی تکلیف این مهم را روشن کرده است.

نصرالله دریابیگی گفت: مطالبات کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی مطالبات برحق حداقل ۵ میلیون نفربازنشسته تأمین اجتماعی وخانواده‌های آنان افزایش حداقل ۳۵ درصدی حقوق این قشرشریف ونجیب است و اگرهیأت مدیره تأمین اجتماعی؛ هیأت امناء ومدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تصمیم دیگری درخصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان بگیرند؛ بازنشستگان را درشرایط بسیار وخیمی قرار خواهند داد.

این مقام مسئول در کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با تبیین نقش وجایگاه بازنشستگان امروز دراعتلای صنعت کشور طی سال‌های گذشته گفت: آنانی که درطول ۴۵ سال گذشته برای پیروزی انقلاب وسربلندی کشورمان در۸ سال دفاع مقدس وسال‌های حساس سازندگی از جان ومال خود گذشتند امروز شایسته نیست که شاهد بی‌تفاوتی برخی مسئولان ومدیران باشند و با مشکلات معیشتی دست وپنجه نرم کنند.

دریابیگی با اشاره به این که ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی دریافتی ماهانه‌اشان کمتراز۱۰ میلیون تومان است؛ گفت: دریافتی بازنشستگان عضو کانون‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی فقط کفاف هزینه‌های ۱۵ روز را می‌دهد و این درحالی است که اختلاف فاحشی با پرداختی سایربازنشستگان دارند.

وی با تأکید براین مطلب که ذخایر صندوق تأمین اجتماعی حاصل تلاش میلیون‌ها کارگرزحمتکش ایرانی است، گفت: مسئولان سازمان تأمین اجتماعی در برابر صاحبان صندوق تأمین اجتماعی یعنی کارگران وبازنشستگان مسئول هستند و نباید بابت تعهدات مالی خویش دربرابرکارگران بازنشسته آدرس غلط بدهند و به انحاء مختلف ازانجام رسالت خویش طفره بروند.

وی بار دیگر افزایش منطقی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مطابق تورم اعلامی مراجع مسئول را خواستارشد وگفت: مفهوم عدالت اجتماعی تقسیم عادلانه ثروت درجامعه است وازمسئولان تامین اجتماعی توقع داریم دراین شرایط سخت همراه جامعه شریف بازنشستگان باشند.

پیشتر، چهارم اردیبهشت ماه سال جاری، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: اعمال افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت‌ و پرداخت معوقه فروردین نیز در خرداد انجام می‌شود.

میرهاشم موسوی افزود: حقوق فروردین بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان مطابق روال هر ماه از ۲۰ فروردین آغاز شده و پیش‌بینی این است که با برنامه‌ریزی انجام شده، افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت‌ اعمال شود همچنین تلاش می‌کنیم معوقه فروردین را نیز در خرداد به حساب بازنشستگان واریز کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: واریز افزایش حقوق بازنشسته‌ها ۲ماه زودتر آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان

دیگر خبرها

  • روحیه عقیدتی میان نیروهای انقلابی تقویت شود
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • آل اسحاق : شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ارمستان با جمهوری آذربایجان
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ایروان با جمهوری آذربایجان
  • اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!
  • اختلاف میان عمو‌های فیتیله‌ای با مجید قناد عمو قناد
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد