Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@06:16:06 GMT

بحران سیاسی در پی انحلال پارلمان نپال

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۶۸۱۲۶

بحران سیاسی در پی انحلال پارلمان نپال

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای «تایمز آو ایندیا»، از زمانی که «بیدهیا دوی بندری» رئیس جمهوری نپال در اواخر دسامبر ۲۰۲۰ به درخواست «کی.پی شرما اولی» نخست وزیر، پارلمان را منحل کرد؛ کاتماندو صحنه تظاهرات مردمی در اعتراض به این تصمیم بوده است.

بر پایه این گزارش، دهلی نو اگرچه نقشی در تحولات اخیر ندارد اما بر این باور است که مردم نپال باید هرچه زودتر پای صندوق‌های رای بیایند و به این ناآرامی‌ها پایان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین، منابع سیاسی و دولتی نپال بر این باورند که تنها راه حل‌وفصل اختلافات در این کشور آسیایی، راه‌حل دموکراتیک یا همان برگزاری انتخابات است.در نتیجه دولت نپال با هدف پایان دادن به ناآرامی‌ها، قرار است انتخابات جدید را در ماه آوریل و یا ماه مه سال جاری میلادی برگزار کند.

سه شنبه هفته گذشته خیابانهای کاتماندو شاهد تظاهرات هزاران معترض به انحلال پارلمان در این کشور بود.

دامنه اختلافات سیاسی در نپال، چند ماه پس از درگیری با «پوشپا کمال داها» رهبر سابق شبه نظامیان به وقوع پیوست که به «اولی» کمک کرده بود تا زمانیکه احزاب سیاسی دو طرف در ۲۰۱۸ با یکدیگر ادغام شدند، به پیروزی برسد.

از دیگر سو، اولی در حال حاضر دیگر از حمایت حزب خود یعنی کمونیست نپال نیز برخوردار نیست چرا که برخی اعضای این حزب وی را به سبب به حاشیه کشیده شدن خود در اتخاذ تصمیم گیری‌های مهم، متهم می‌کنند.

همچنین رئیس جمهوری نپال به سبب قبول کردن سریع درخواست نخست وزیر برای انحلال پارلمان، مورد انتقادات شدید قرار گرفته است.

تشدید اعتراضات خیابانی در کاتماندو در شرایطی که  نپال در حال دست و پنجه نرم کردن با بحران کروناست، بسیاری از رهبران سیاسی را در این کشور خشمگین کرده است.

کودتای سیاسی

به گزارش پایگاه خبری نیکی آسیا از ژاپن، همچنین برخی رهبران سیاسی در نپال با تصمیم رئیس جمهور موافق هستند و می‌گویند انحلال پارلمان در این کشور از بروز کودتا جلوگیری به عمل آورده است.

«نارایانمان بیجوکچه» رئیس حزب کارگران و کشاورزان و عضو سابق پارلمان معتقد است که پیشنهاد انحلال پارلمان از تفرقه و بروز کودتا در این کشور جلوگیری کرده و تصمیمی عاقلانه است.

در حال حاضر شماری از وزرا در نپال در اعتراض به انحلال پارلمان استعفا کرده‌اند و می گویند این تصمیم ناقض «خواسته و تمایل مردمی» اعطا شده به آنها در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۷ به شمار می‌آید.

ناظران سیاسی بر این باورند که انحلال پارلمان توسط نخست وزیر باعث بروز بحران در قانون اساسی این کشور شده است، چون وی نمی‌تواند تا زمانیکه فرصت برای تشکیل یک دولت جایگزین وجود دارد، درخواست انحلال پارلمان را مطرح کند.

در حال حاضر موجی از نگرانی در خصوص تشدید ناآرامی های سیاسی در نپال موج می‌زند که همزمان مشکلات مربوط به کرونا نیز به آن افزوده شده است.

از دیگر سو، تحولات نپال به دقت از سوی هند و چین رصد می شود. بهبود روابط بین نپال و چین در یک دهه گذشته، موجبات نگرانی هند را فراهم آورده است.

با این حال، دهلی نو همواره برای بهبود و عادی سازی روابط دو جانبه با کاتماندو کوشیده است. هند در ماه‌های اکتبر و نوامبر ۲۰۲۰ شماری از مقام‌های امنیتی و دیپلماتیک خود را با هدف عادی سازی روابط به کاتماندو فرستاد تا از فاصله گرفتن روابط دو کشور بکاهد.

با توجه به تشدید بحران کرونا در نپال، برگزاری به هنگام انتخابات در ماه آوریل و مه در هاله ای از ابهام قرار دارد که این مساله می تواند زمینه را برای بروز ناآرامی بیشتر در این کشور هموار سازد.

برچسب‌ها کرونا هند نپال چین پارلمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا هند نپال کرونا هند نپال چین پارلمان اخبار کنکور انحلال پارلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۸۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، گفت: کرمانشاه به عنوان مرکز و هاب مدیریت بحران و حوادث غرب کشور مصوب شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، بابک محمودی در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه هر اقدامی در زمینه بحران باید در قالب پیشگیری باشد، اظهار داشت: باید نقاط پرخطر در طبیعت به مردم معرفی شوند و امدادرسانی‌ها باید به سرعت انجام شود که سبب نشویم مردم از حضور در طبیعت دلزده شوند.

وی با اشاره به استقبال مردم از کوهستان عنوان کرد: راهنمایان در کوهستان حضور دارند و در برخی مسیرها صعود افراد باید با راهنما انجام شود و این تلفات را کاهش می‌دهد.

محمودی با بیان اینکه بیستون چهارمین توده سنگی بزرگ دنیا است و برای سنگ‌نوردی و صخره‌نوردی بسیار مهم است، گفت: کوهستانی بودن را نباید یک تهدید دانست، بلکه می‌توان به آن به عنوان یک فرصت اشتغال‌زایی نگاه شود.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور افزود: با تصویب کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی و حوادث غرب کشور از نظر پایگاه هوایی و تجهیزات انباری و تخصصی تجهیز می‌شود.

وی بیان کرد: این مرکز می‌تواند علاوه بر استان کرمانشاه به سایر استان‌های غرب کشور نیز خدمات‌رسانی کند، اما استان باید حداقل‌های انبارداری شامل سیستم اعلام حریق را راه‌اندازی کند و در این صورت کرمانشاه به عنوان هاب منطقه‌ای برای مدیریت بحران در نظر گرفته خواهد شد.

محمودی با اشاره به اینکه فرودگاه کرمانشاه اکنون با مشکلاتی مواجه است که به‌زودی برطرف می‌شود، گفت: چنانچه آشیانه دیگری در فرودگاه برای استقرار دائمی سه تا چهار فرزوند بالگرد ایجاد شود بسیار کمک کننده خواهد بود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور افزود: ما انگیزه‌ای برای افزایش تعداد پایگاه‌ها نداریم، زیرا بسیار هزینه بر است و این انگیزه را باید فرمانداران و استانداران ایجاد کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • واکنش همتی به هشدار رئیسی درباره انحلال بانک‌های متخلف؛ کسری‌های آن‌ها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟
  • باکو: اروپا در امور داخلی جمهوری آذربایجان دخالت نکند
  • مقام ارشد حماس : انحلال شاخه نظامی به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین / مرزهای 67 را قبول می کنیم
  • رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به کرمانشاه سفر می‌کند
  • بازسازی گذرگاه آبی مرکزی شهر ایلام