Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در دیدار جمعی از علمای نپال که صبح امروز در محل سازمان حج و زیارت انجام شد، اظهار داشت: برنامه حج در جمهوری اسلامی ایران از قرنهای گذشته همواره رو به رشد و تکامل بوده است، در زمان های گذشته و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، دولت وقت ایران موظف بود خدماتی را برای زائران ایرانی انجام دهد، مجموعه این عملکردها در چهارچوب حج و اوقاف برای زائران اقدامات اندکی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، برنامه حج و زیارت به صورت مستقل مورد توجه قرار گرفت و کلیه امور و وظایفی که باید برای زائران پیش بینی می‌شد، انجام گرفت.

وی ادامه داد: ما در جمهوری اسلامی ایران سالانه حدود 85 هزار نفر زائر داریم که عمده کاروان‌ها از شیعیان و تعدادی دیگر از کاروانها از برادران و خواهران اهل سنت هستند و باید گفت که هر اقدامی که برای شیعیان انجام می‌گیرد، دقیقا همان اقدامات برای عزیزان اهل سنت هم انجام می‌گیرد یعنی همه این عزیزان به عنوان شهروند جمهوری اسلامی ایران به صورت مساوی از همه خدمات بهره مند هستند.

حجت الاسلام نواب اذعان کرد: در جمهوری اسلامی ایران، سه مجموعه هستند که این سه مجموعه ماموریت حج را به درستی انجام می‌دهند؛ مسئولیت اداره جامع حج و همچنین مسئولیت برنامه های فرهنگی برعهده بعثه مقام معظم رهبری است. بخش دوم برعهده سازمان حج و زیارت است که کار خدمات زائرین از جمله ترابری، اسکان، تغذیه و برنامه های دیگر همه برعهده این سازمان است. سومین بخش هیئت پزشکی است که در شهرهای مکه و مدینه پزشکان حاذقی قرار دارند و خدمات قابل توجهی را به زوار ارائه می‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: برای تغذیه زائران آشپزخانه ای ترتیب داده ایم که مطابق ذائقه ایرانیان غذا طبخ می‌شود و سعی هم بر این است که برای زائران در هریک از قسمتها پیشوایی مستقل قراردهیم. 

وی تصریح کرد: در ایام تشرف زائران علاوه بر برنامه های آموزشی مناسک، زوار با آداب حج و تاریخ زندگی پیامبر (ص) آشنا می‌شوند، علاوه بر اینها در سزمین وحی یکسری آداب هم داریم که مورد توجه زائران قرار می‌گیرد؛ از جمله قرائت ادعیه ها  به خصوص صحیفه سجادیه منصوب به امام زین العابدین(ع) و دعای مکارم اخلاق، دعای پدر و مادر در حق فرزند و دعای فرزند بر حق پدر و مادر از الویت هایی است که در سزمین وحی جزء اصلی و روح بخش خواهد بود.

وی با بیان اینکه فرق میان آموزش حج در کشورما با نپال در این است که ما برای مدینه قبل ده جلسه و برای مدینه بعد 12 جلسه کلاس ترتیب داده ایم تا بر اندوخته های زائران اضافه شود، اظهار داشت: شما در نپال باتوجه به محدودیت هایی که برای زائران وجود دارد در طی یک هفته جلساتی برگزار می کنید که شاید زمان آن برای زوار فشرده باشد و ممکن است نتیجه مطلوب از این جلسات حاصل نشود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: طبق اظهار نظر برخی از شخصیتهای عربستان، حج گذاری ایرانیان از نظام معقول و هدف داری تشکیل شده است  و ما امروز با افتخار اعلام آمادگی می‌کنیم تا تجربیاتمان را در این زمینه در اختیار کشور نپال قرار دهیم، پیش از این هم این تجربیات را در اختیار سایر کشورها گذاشتیم که الحمدالله نتایج خوبی حاصل شد.

وی اضافه کرد: ما یک پژوهشکده داریم و سیستمی برای گزینش زائران، اداره بهداشت و درمان بیماران کاروان ها و همینطور تدبیر مطلوب کاروان ها، که تجربیات خوبی در این زمینه به دست آورده ایم که کشور نپال می‌تواند به راحتی از آن استفاده کند تا انشالله حج کشورهای اسلامی همگی یکپارچه برگزار شود.

در ادامه این نشست محمد زین العابدین رهبر شیعیان نپال اظهار داشت: در قبل از کرونا سرزمین نپال تنها 2500 نفر برای تشرف به حج سهمیه داشت، اما امسال بعد از کرونا سهمیه ما به 550 نفر رسید، ما در حال حاضر از شما در خواست داریم که یکی از متخصصین در حوزه حج و زیارت را به کشور نپال بفرستید تا آشنایی کامل با این امور صورت گیرد.

وی ادامه داد: حجاج نپال مراسم خاص خود را دارند که قبل از رفتن به مراسم حج یک دوره تربیتی برای آنان برگزار می‌شود.

رهبر شیعیان نپال تصریح کرد: امروز اینجا هستیم که میان حجاج نپال و حجاج ایرانی ارتباطات سازنده ای شکل گیرد و خواهان این هستیم که هماهنگی های خوبی در این زمینه صورت پذیرد و با راهنمایی های شما یکسری آشنایی هایی حاصل شود.ما امیدواریم که با شکل گیری این ارتباطات در سال یک مبلغ شیعه به کشور نپال سفر کند و بتوانیم از تجربیات و حضور آنان بهره مند شویم.

مولانا محمد بشیرالدین امام جمعه شهر گورکها نپال در ادامه این نشست اظهار داشت: از طرف کمیته حج نپال یکسری مواردی آموزش داده می‌شود و اطلاعاتی هم در اختیار زائران قرار می‌گیرد اما آنطور که باید این اطلاعات و آموزش ها جامع و کافی نیست.

وی در پایان گفت: ما همواره در تلاشیم تا اطلاعات کامل را به صورت رایگان در اختیار زوار قرار دهیم همچنین در مراسم حج بیشتر کارها بر عهده خودمان است و به محض رسیدن به کشور عربستان چند معلم در آنجا حضور دارند و زائران را نسبت به انجام امور آگاه می‌کنند.


انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران برای زائران کشور نپال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۵۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی

وزیر دفاع بلاروس در دیدار امیر آشتیانی گفت: با وجود فشار و تحریم کشورهای غربی علیه این کشور "مینسک" آمادگی خود را جهت توسعه و تقویت همکاری‌های دو جانبه در حوزه‌های مختلف اعلام می‌کند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع کشورمان با همتای بلاروسی خود در حاشیه اجلاس وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه قزاقستان دیدار و گفتگو کرد.

امیر آشتیانی در این دیدار ضمن اشاره به اهمیت جمهوری بلاروس در سیاست خارجی  جمهوری اسلامی ایران گفت: دو کشور در مورد مسائل مهم منطقه‌ای و جهانی دارای دیدگاه مشترک بوده و همواره از اقدامات و مواضع یکدیگر حمایت می‌کنند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با  اشاره به موضوع فلسطین به عنوان یک مسئله مهم جهانی گفت: رژیم صهیونیستی علاوه بر نسل کشی و ارتکاب جنایت جنگی در یک اقدام تروریستی با حمله به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در سوریه کنوانسیون‌های بین المللی را زیر پا گذاشته و متعاقبا پاسخ ایران به این رژیم مطابق ماده 51 منشور سازمان ملل متحد بود.

وزیر دفاع ادامه داد: انتظار ما از کشورهای دوست و مستقل این است که نقض آشکار قوانین بین المللی توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کنند.

آشتیانی با اشاره به ظرفیتهای متنوع و مختلف دو کشور در حوزه‌های نظامی و دفاعی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران در جهت تقویت و ارتقای این همکاری ها تاکید کرد.

در این دیدار دو طرف همچنین بر ظرفیتهای موجود و همکاری دو جانبه بر ضرورت اجرای موافقتنامه‌های دفاعی و تخصصی تاکید کردند.

وزیر دفاع بلاروس نیز در این دیدار با اشاره به حمله ظالمانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران این اقدام را زیر پا گذاشتن حقوق بین‌المللی توصیف و پاسخ محدود جمهوری اسلامی ایران به اقدام این رژیم را که متضمن مدیریت تنش و عدم گسترش آن بود را عاقلانه و مدبرانه توصیف کرد.

وی در این دیدار اظهار داشت: با وجود فشار و تحریم کشورهای غربی علیه این کشور "مینسک" آمادگی خود را جهت توسعه و تقویت همکاری‌های دو جانبه در حوزه‌های مختلف اعلام می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۹ کاروان از گلستان برای مناسک حج تمتع اعزام می شوند
  • اعزام زائران کرمانی به سرزمین وحی پس از ۹سال + تصاویر
  • آمادگی بلاروس برای همکاری با ایران باوجود تحریم‌های غرب
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • ۳ میلیون یورو در اختیار نیروهای مسلح برای انسداد مرزها +جزئیات مهم
  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع ۵۷ سال است
  • حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند
  • زائران بیت الله الحرام با شناخت و معرفت به زیارت خانه خدا بروند
  • برگزاری همایش آموزشی توجیهی مناسک حج تمتع در مشهد